Palmesøndagstanker | Nørrevangskirken
Udgivet søn d. 5. apr 2020, kl. 00:00

Af Lars Kistrup

Til trods for Coronavirus, og at vi ikke må holde gudstjenester, så kan I læse prædiketeksterne her på siden. Jeg har valgt de salmer, der skulle have været sunget, og organisterne spiller nogle af melodierne. Vi ved godt, det ikke er det samme at sidde i sin egen stue og synge som at være med til at fejre gudstjeneste. Men når I har gjort det, så gå udenfor, man kan jo heller ikke lade være med det, når solen skinner som nu. Gå en tur i det fri og nyd det gode vejr, og så gælder det om på god afstand at få en snak med en af naboerne eller bare en, du møder på din vej.  Men husk i god Corona afstand.

På søndag er det palmesøndag. Palmesøndag er indledningen til påskeugen. Palmesøndag er søndagen før påske, og dermed begyndelsen på den sidste uge i fasten, som også bliver kaldt den stille uge.

Palmesøndag hører vi i kirken om, at Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel og bliver modtaget af det jødiske folk som en konge. Folket lagde deres kapper på jorden og vinkede med palmegrene for at hylde ham, deraf navnet palmesøndag.

Forud for indtoget i Jerusalem blev Jesus salvet. Og denne salvning er vigtig for forståelsen af Jesus, fordi det er her, han for alvor træder i karakter som Messias (den salvede). Nu står det klart, at det er Guds søn!

Tag og læs beretningen om palmesøndag i Johannesevangeliet kapitel 12. Den lyder blandt andet således:

"Næste dag hørte den store folkeskare, som var kommet til festen, at Jesus var på vej til Jerusalem. De tog da palmegrene og gik ham i møde, og de råbte: Hosianna! Velsignet være han, som kommer, i Herrens navn, Israels konge!" (Johannesevangeliet, kapitel 12, vers 12-13).

God Påske