Store Bededag - tanker fra præsten Christina Wildfang | Nørrevangskirken
Udgivet fre d. 8. maj 2020, kl. 00:00

Af præst Christina Wildfang

Hvor lyder det dejligt: Bed, så skal der gives jer. Søg, så skal I finde; og den, som banker på, lukkes der op for.

Man skal ikke have bevæget sig meget ud i det almindelige virkelige liv for at vide, at disse sætninger ikke altid går i opfyldelse.

For du har sikkert selv prøvet at bede om” noget”…. og ikke fået det. Du har måske også prøvet at bede om ”noget” og fik ”noget” noget ganske andet!

Du har sikkert også prøvet at lede, og aldrig fundet det du ledte efter. Til gengæld fandt du måske noget helt andet, du havde glemt, du havde.

Dét at skulle banke på en dør kan give én koldsved i hænderne, det kommer i hvert fald an på HVIS dør, der skal bankes på! For døre i den jordiske verden bliver ikke altid åbnet – og bliver den åbnet, kan den let smækkes i igen.

Nej, så er det egentligt godt at teksten til Store Bededag og dens smukke sætninger faktisk ikke handler så meget om dig og mig imellem, den taler ikke så meget om menneskelige relationer, den handler først og fremmest om relationen mellem Gud og mennesker.

Teksten handler om Guds åbenhed og Guds kærlighed til dig.

Beder du til Gud, har du en Gud, der lytter.

Leder du efter Gud, vil du finde Gud.

Banker du på Guds eller troens dør, vil der blive åbnet for dig.

Gud sendte sin søn Jesus til Jorden for din skyld, for at du skulle komme til tro.

Du folder dine hænder og beder Gud om ”noget”, om noget jordisk, du beder måske om at få en kæreste eller en ny bil…..og det sker måske ikke! Og så er der lagt i kakkelovnen til skuffelse og forargelse. Men husk da på: Gud er ikke af det jordiske og dine planer og veje er ikke nødvendigvis Guds planer og veje. Så tænk dybere efter! Gud giver dig faktisk meget mere; tilgivelse, kærlighed. Gud lod sin egen søn dø og opstå for at du også kan tro på, at døden ikke skal få det sidste ord.

Så kryb du roligt ud af dit sneglehus og læs & lyt til dagens tekst; den vil dig det kun godt.

Dagens tekst formaner dig til ikke at fortabe dig i dig selv. Du skal ikke være navlebeskuende og kun tænke på din egen lille andedam. Fortabelse er at vende livet og din næste ryggen. For så vender du også ryggen til troen og kærligheden. Du kan i dag glæde dig over, at du har en tilgivende og bamhjertelig Gud, som kender dig, elsker dig og som tror på dig.

Men husk, det er med troen, ligesom med et forhold, der skal helst være to til et godt forhold. Bededagsteksten begyndte med nogle smukke sætninger til dig om Guds kærlighed og åbenhed over for dig. Så spørgsmålet til dig er; er du åben over for Gud?

Kategorier præstens blog